Bekijk de site (optioneel)

Natuurlijk wilt u, tijdens het aanpassen van uw paragrafen, tussendoor wel eens kijken hoe de aanpassingen op de website eruit komen te zien. Zorg ervoor dat u, voordat u gaat kijken wel op de "Opslaan" knop hebt geklikt. Pas dan worden de aanpassingen ook werkelijk opgeslagen.

De beste manier om uw website te bekijken is om deze in een nieuw venster van uw browser te openen en naar de betreffende pagina te gaan. Klik elke keer, als u aan de beheerkant van uw website een aanpassing hebt gedaan, op de ververs-knop in uw browser (of de functietoets F5) om de website opnieuw op te halen. In sommige gevallen (vooral als er afbeeldingen zijn aangepast) werkt alleen verversen echter niet. Dan heeft uw browser de afbeelding in zijn geheugen opgeslagen (de zgn. cache) om ervoor te zorgen dat hij de site de volgende keer sneller op kan halen. In dat geval zult u dus de cache moeten legen. Als u niet weet hoe u dat moet doen, kijkt u dan in de "Help" van uw browser, of op www.vragenbalie.nl. Hier wordt per browser uitgelegd hoe de cache geleegd kan worden.

In een aantal beheeringangen bevind zich de knop "Bekijk de site". Als u hierop klikt opent zich een nieuw venster (of nieuwe tab in uw bestaande browservenster). U kunt dan zonder telkens in- en uit- te moeten loggen, direct naar de "voorkant" (bezoekerszijde) van de website.
Bij de paragrafen waarop u gerechtigd bent veranderingen aan te brengen treft u het volgende icoon aan:

Als u hier op klikt, opent zich een "mini-teksteditor" voor alleen deze ene paragraaf. U kunt dus aan de "voorkant" van uw website ook veranderingen aanbrengen. Deze worden direct na het klikken op "Opslaan" of "OK + Sluiten" doorgevoerd. U ziet dus meteen het resultaat.

LET OP: Als u afwisselend aan de "voorkant" en aan de beheerkant veranderingen aanbrengt kunnen er gegevens verloren gaan! Het beste is dus, om alle veranderingen via één van deze methoden door te voeren, en deze systemen niet door elkaar te gebruiken binnen één beheersessie.

Het aanpassen aan de bezoekerszijde is alleen op paragraaf-niveau. U kunt er dus geen pagina's of knoppen aanmaken. Om deze reden heeft het 'echte' beheersysteem aan de beheerzijde de voorkeur. Wilt u toch gebruik maken van de mogelijkheid om direct aan de bezoekerzijde aanpassingen in paragrafen aan te brengen, vergeet dan niet om telkens, voordat u een paragraaf gaat wijzigen, éérst de betreffende pagina te verversen! U doet dit door opnieuw de knop te drukken die naar deze pagina leidde, of op functietoets F5 te drukken (in de meeste browsers). U kunt ook het 'refresh'-icoon bovenin de taakbalk van uw browser hiervoor gebruiken. Ook hier kan het nodig zijn om eventueel de cache te legen (zie hierboven).

Houdt u er ook rekening mee, dat juist door bovenstaande 'wijzig-paragraaf'-icoontjes het uiterlijk van uw pagina wel iets kan veranderen. Wilt u helemaal zeker zijn hoe uw pagina eruit ziet voor een bezoeker, open dan een nieuw venster van uw browser, en bekijk daar uw website (zonder "/beheer" achter het webadres). Vergeet echter ook hier niet, om na elke aanpassing de website te verversen, want alleen dan worden de veranderingen opnieuw opgehaald.