Inleiding

1 Content Management

Een succesvolle website is dynamisch. Het up-to-date houden van uw site kan een flinke klus zijn. Bij veel andere website-aanbieders zijn inhoud en vormgeving van de website met elkaar "verweven". Het nadeel van zo’n systeem is echter dat de website star van opzet is, en dat u, zonder kennis van HTML, niet in staat bent zelf de inhoud aan te passen.
Wij hebben een zgn. Content Management System (hierna CMS genoemd) ontwikkeld. Dit is een beheersysteem dat het mogelijk maakt om uw website op elk moment, overal vandaan, via internet aan te passen. In een website met CMS zijn de vormgeving (zeg maar "de achtergrond") en de inhoud (de tekst en de plaatjes) van elkaar gescheiden. De vormgeving hebben wij gemaakt, in overleg met u, en staat vast. Zie het maar als uw voorgedrukte briefpapier.
De inhoud (Engels: Content) kunt u dankzij het CMS wél 100% zelf bepalen. Zoals u ook zelf kunt bepalen wat er op uw briefpapier komt te staan.

2 Structuur van uw website

In de afbeelding hiernaast ziet u schematisch weergegeven hoe een simpele website met 2 pagina’s is opgebouwd. Elke website kan beschouwd worden als een verzameling losse webpagina’s.
Deze pagina’s bestaan uit één of meer paragrafen. Dit zijn de kleinste onderdelen van een website. Zij maken het mogelijk om een stukje tekst op meerdere plaatsen op de site te gebruiken, zonder het steeds opnieuw in te moeten voeren. Past u de tekst op één plaats aan, dan zullen de veranderingen op elke pagina, waar deze paragraaf gebruikt wordt doorgevoerd worden.
Paragrafen zijn er in verschillende types, van 100% tekst tot tekst gerangschikt om één of meerdere plaatjes heen. Ook kunnen paragrafen een plug-in bevatten; dit is een speciaal stukje programma dat een eigen taak uit kan voeren.

3 Wat zijn plug-ins?

Het is mogelijk om het standaard-CMS, dat overigens al erg compleet is, met verschillende uitbreidingen helemaal aan uw wensen aan te passen. Deze uitbreidingen worden plug-ins genoemd. Met een geringe meerprijs heeft u dan bijvoorbeeld een website met één of meer van de volgende mogelijkheden:

  • Een encyclopedie met zoekmogelijkheden
  • Actueel weerbericht
  • Near-realtime AEX koersen
  • Muziek, filmpjes of andere multimedia tonen (en beheren)
  • Beheerbare adreslijsten
  • Catalogus
  • Webwinkel, al dan niet met betaalvoorzieningen
  • Download- of overzichtpagina met Word of PDF-documenten

De lijst met mogelijkheden wordt nog steeds langer, op onze website kunt u de ontwikkelingen volgen.
Uw bedrijf is echter uniek, en uw wensen ook, dus mogelijk ontbreekt juist die plug-in die u zoekt! Geen probleem. We zijn gespecialiseerd in maatwerk.