Enkele waarschuwingen

• Automatisch uitloggen
In principe kunt u zo lang als u wilt werkzaam zijn aan de beheerkant. Het kan echter zijn dat u weggeroepen wordt, of dat er een spoedtelefoontje tussendoor komt. Om te voorkomen dat uw beheersite urenlang open blijft staan, zal het systeem 2 uur nadat de laatste verandering opgeslagen is, zichzelf automatisch uitschakelen.
Mocht u even weggelopen zijn, dan zal 15 minuten voor het verlopen van de tijd bovenin het scherm met rode letters een waarschuwing verschijnen met de melding: U bent nog x minuten ingelogd

HL-timer

De laatste 5 minuten is de tekst:
U bent nog x minuten ingelogd. Wij adviseren uw wijzigingen nu te bewaren!

Zorg er dus altijd voor, dat als u "even" iets anders gaat doen, u de "Opslaan" knop onderaan de pagina aanklikt, om alle veranderingen op te slaan. Mocht het systeem dan, na twee uur, automatisch uitloggen, dan zijn uw aanpassingen tenminste niet verloren gegaan. Nog beter is om altijd eerst uit te loggen voor u wat anders gaat doen; dan kan intussen niemand anders via uw computer veranderingen aanbrengen in uw website, zonder dat u dat bemerkt. Twee uur is een lange tijd.
Hetzelfde geldt als u langdurig aan één paragraaf bezig bent. Het systeem registreert niet dat u teksten invoert of bewerkt. Pas als u de "Opslaan" knop aanklikt worden de veranderingen naar onze server geupload, en "ziet" het systeem dat u nog actief bent. Sla daarom bij een langdurige klus tussentijds regelmatig de door u ingevoerde veranderingen op, om te voorkomen dat u na 2 uur alles voor niets heeft gedaan.

• Beheer met meerdere personen

Het is mogelijk om met twee, of meer, personen tegelijkertijd beheer te doen op uw website. Maak hierover echter goede afspraken! Wanneer vanaf twee computers tegelijkertijd aan één pagina gewerkt wordt, zullen de laatst opgeslagen veranderingen bewaard blijven. Hierdoor kunnen stukken tekst of, in zeer bijzondere gevallen, zelfs hele paragrafen verdwijnen. Het is daarom aan te raden om elke beheerder zijn "eigen" pagina’s te geven, waar hij alleen verantwoordelijk voor is.
Iets soortgelijks kan gebeuren wanneer u met de knop "Bekijk de site" (zie ook "Bekijk de site" ) met behulp van de paragraaf-editor aan de "voorkant" van uw site, en via de beheerkant door elkaar veranderingen aan gaat brengen. Ook hier kunnen dan stukken tekst verloren gaan.