E-mail bij je CMS-website

Als er op www.[domeinnaam].nl een website met CMS-beheersysteem is opgezet, is het natuurlijk netjes als mensen naar info@[domeinnaam].nl kunnen mailen. Ik laat dit e-mailadres doorverwijzen naar een ander, achterliggend, e-mailadres van je zodat je in principe niets hoeft in te stellen aan je e-mail. Als je nu al een werkende e-mailoplossing hebt, kunt je die dus gewoon blijven gebruiken. Handig!

Voor zowel het verzenden van e-mail, als het stùren van e-mail krijg je dus geen instellingen van mij. Je gebruikt de gegevens van je e-mailprovider om het in te stellen. Voor veel mensen de e-mailprovider simpelweg de breedband-aanbieder (KPN of Ziggo bijvoorbeeld), maar je kunt ook compleet zenden en ontvangen via de mailservers van Hotmail (outlook.com) of Gmail.

Veel mensen met een Windows pc, gebruiken op de eigen computer het programma Outlook om te mailen. Heb je een Apple, dan is het vaak AppleMail dat gebruikt wordt. Voor onderweg, of bijvoorbeeld in een internet-café, kun je ook in een webrowser met z.g. webmail werken. Je kijkt de mail dan in op het internet. Populaire diensten zijn Hotmail (outlook.com) of Gmail (van Google).

Nette e-mailafzender voor Gmail gebruikers

Een afzenderadres zonder @gmail.com er in, staat toch even netter

Nette e-mailafzender voor Gmail gebruikers

Standaard komt een nieuwe mail die je maakt van je gmail.com e-mailadres. Een afzender info@[domeinnaam].nl erboven is natuurlijk netter.

In dit filmpje laat ik zien hoe je dat doet in Outlook (onder Windows8) op je eigen computer. Je kunt als binnenkomende mailserver imap.gmail.com (poort 993) en als uitgaande mailserver smtp.gmail.com (poort 465) instellen en dan via Gmail e-mail ontvangen en zenden met een 'nette' afzender.

Misschien het mooist als je het ook meteen online in de webmail van Gmail instelt. Dan is het ook netjes als je e-mail verzendt via www.gmail.com. Op het tabblad 'Accounts en import' van de 'Instellingen' kun je hiervoor een aanvullend e-mailadres toevoegen.

Nette e-mailafzender voor Hotmail gebruikers

piet1965@hotmail.com staat immers minder professioneel boven je mailtjes

Nette e-mailafzender voor Hotmail gebruikers

Als je op een pc werkt en je aanmeldt met je Hotmail account, neemt Outlook op je computer automatisch alle instellingen die je maakt in de webmail-omgeving op www.outlook.com, www.live.com of www.hotmail.com (allemaal hetzelfde) over.

Als je een 'nette' afzender boven je mailtjes wilt, zònder @hotmail.com er in, kun je hiervoor (op www.outlook.com) inloggen met je Hotmail adres en een nieuw 'alleen verzenden' e-mailadres info@[domeinnaam].nl toevoegen.

Als je daarna instelt dat dit de standaardafzender is, komt er voortaan altijd een nette afzender boven je mailtjes. In dit filmpje laat ik zien hoe dat gaat.

Meerdere e-mailaccounts in Windows Live Mail

Voor wie op zijn pc in Windows7 werkt

Meerdere e-mailaccounts in Windows Live Mail

Als je Windows7 hebt, is de kans groot dat je op je eigen computer Windows Live Mail als mailprogramma gebruikt. In dit (uitgebreide) filmpje laat ik zien hoe je een mailaccount van je e-mail- of internet-provider (zoals Ziggo of KPN), een eventueel Gmail e-mailaccount, èn een eventueel Hotmail e-mailaccount instelt.

Ook toont het filmpje hoe je de mailafzender netjes info@[jouw-domein].nl maakt ipv. de standaard @gmail.com of @hotmail.com afzender die boven je mail zal komen. Je moet hiervoor wèl op resp. www.gmail.com of www.outlook.com een aanvullend afzender e-mailadres voorbereiden. In de filmpjes hierboven wordt uitgelegd hoe dat in zijn werk gaat. Bekijk die zeker òòk!