Bezoekersstatistieken van uw website

HL-statistiekoverzichtAls u de knop "Systeem Menu > Site Statistieken" kiest, krijgt u in een nieuw venster een overzicht met gegevens over het bezoek aan uw website, getoond in overzichtelijke grafieken.

Links treft u een menu aan waarin u snel naar dat deel van het overzicht kunt gaan, dat u het meest interesseert. De knoppen met een icoontje ervoor geven extra informatie.

Alle tabellen bevatten gekleurde vlakken, die overeenkomen met de staven in de grafieken. Als u over deze vlakken heen beweegt met u muis, krijgt u extra informatie over de tabellen.

Zoals u in het knoppen-menu ziet kunt u onder "Wanneer:" in één oogopslag zien hoeveel bezoekers er per maand en per dag (in een geselecteerde maand) geweest zijn. Ook kunt u zien welke dagen van de week, en welke uren van de dag het populairst zijn.

Onder "Wie:" kunt u vinden uit welke landen uw bezoekers komen. Omdat dit gebaseerd is op het computeradres van de bezoeker, is het niet helemaal zuiver. Bezoekers met b.v. een ".com"-adres kunnen overal vandaan komen, maar het geeft een aardige indicatie. "Hosts" geeft het server-adres van de bezoekers.

"Navigatie:" laat zien welke pagina’s uw bezoekers het meest bekijken. Dit kan een hulpmiddel zijn bij het invullen van uw website. Als u een belangrijke mededeling heeft, of een erg interessante aanbieding, weet u op welke pagina u deze het best kunt vermelden.

Hiernaast ziet u een voorbeeld van een grafiek met de gegevens van een website over het jaar 2011, per maand weergegeven.
 

HL-statistiek