Uitlegfilmpjes

Een filmpje zegt meer dan lappen tekst in een online handleiding. Hier vind je een aantal filmpjes waarin het werken met het CMS wordt uitgelegd. De bedoeling is regelmatig nieuwe aanvullingen te maken. Enkele reacties kon ik reeds optekenen:

  • Na kijken zèlf opgelost! Weer wat geleerd. Ik wil stimuleren dat je meer van die clipjes maakt!!
  • Fantastisch aanschouwelijk onderwijs! Dank je wel en dat werkt heel goed voor mij.
  • De filmpjes helpen me enorm. Na het zien was mijn probleem snel opgelost en kreeg ik het systeem meer door.
  • Dank je voor het filmpje. Het is heel duidelijk en inmiddels heb ik alles zelf kunnen doen.
  • Jouw filmpje hielp me enorm en het stimuleert me om met de site aan de gang te gaan en dat is fijn.

Indien nodig maak ik voor u, bijvoorbeeld als uw website een maatwerk-functie of iets specifieks heeft, ook op maat gesneden instructiefilmpjes die het werken met het CMS tonen ìn uw eigen (herkenbare) beheersysteem van de site. Die filmpjes zijn dan uiteraard alleen door u te bekijken. Een kosteloos stukje service als ik u mag helpen met uw website.

Snel aan de slag? Kijk even dit filmpje!

Alle basisstappen van website-beheer in één filmpje

Snel aan de slag? Kijk even dit filmpje!

Dit filmpje helpt je snel op weg je site te beheren en toont je alle basisstappen. Ik laat zien hoe je op de beheeromgeving komt, inlogt en je weg vindt in het CMS-beheersysteem.

Met de 'Pagina-Editor' maken we een nieuwe knop in het navigatie-menu aan die naar een nieuwe pagina verwijst.

De pagina krijgt invulling van tekst en een plaatje. Je ziet hoe je eenvoudig tekst wijzigt en de knop eventueel kunt verplaatsen in het navigatie-menu aan de bezoekerszijde van de site.

Paragrafen op een pagina (bij)maken

Paragrafen op een pagina (bij)maken

In dit filmpje wordt uitgelegd hoe je op een bestaande pagina een nieuwe paragraaf aanmaakt en deze eventueel verplaatst op de pagina. Ook een tip hoe je de paragraaf later snel terugvindt door hem een gemakkelijke beschrijvende naam te geven.

Het wordt uitgelegd op een pagina waarin ik bovenin een zg. Quicklinks plug-in heb geplaatst. Dit is een 'automatische paragraaf' die zelf een lijstje toont met doorklik-links naar de paragrafen op de pagina. Deze Quicklinks plug-in is vooral handig op pagina's met veel paragrafen. De bezoeker van de pagina kan ermee snel naar beneden op de pagina doorklikken naar een bepaalde paragraaf.

Links maken naar pagina's en documenten

Links maken naar pagina

Een filmpje dat je laat zien hoe je doorklik-links (z.g. hyperlinks) in je tekst maakt naar pagina's en documenten. Laat tekst ('klik hier'?) doorklikken naar een andere pagina in je site, een website elders of maak een download-link voor een document. Per link bepaal je zelf of er een nieuw venster opent.