Tijdelijke bestanden van de browser

Het kan gebeuren dat, nadat er (grafische) aanpassingen aan uw website zijn gedaan, de website er vreemd uitziet. De aanpassing lijkt niet, of maar half gedaan. Meestal komt dit doordat oude tijdelijke bestanden (opgeslagen op uw eigen computer tijdens een eerder bezoek aan de betreffende site of webpagina) worden getoond i.p.v. de gewijzigde of meest actuele.

De tijdelijke bestanden noemt men technisch ook wel de zogenaamde "broswer-cache". Deze cache is een soort "geheugen" van de browser. Normaal gesproken zorgt deze ervoor dat een website sneller geladen wordt; een deel van de site hoeft niet helemaal van internet opgehaald te worden, maar staat al op uw computer. Als er echter een aanpassing aan de website is gedaan, kunt u beter de cache van uw browser legen, om te voorkomen dat deze de oude instellingen blijft gebruiken.

Dit filmpje laat voor Microsoft Explorer en Firefox zien hoe de tijdelijke bestanden kunnen worden verwijderd. Bij Chrome kiest u uit het eerste menuutje bovenaan ("Chrome") voor 'Browse gegevens wissen" en bij Safari vindt u in het 'Geschiedenis' menu bovenaan een keuze "Wis geschiedenis".

Terug naar de video-lessen